Elérhetőségek:

Kertész György

Sánta Őz Lovastanya
Csemő, Mizsei út 29.
email: legelteto@gmail.com
tel: 30-9678-111


Megközelítés:

A Sánta Őz Lovastanya Csemő külterületén található, Ceglédtől 13, Nagykőröstől 8, Lajosmizsétől 15 km távolságban. Budapestről ~75 km-es út vezet ide.

A google (ill. a waze) térképe a Sánta Őz Lovastanyára rákeresve ide navigál (a műholdképre kattintva a google térkép meg is nyílik).

Megközelítési lehetőségek:

4-es út Budapest felől:

Albertirsánál Mikebuda felé kell kanyarodni, s egy szépen felújított úton kell "koppanásig" haladni. Az út végén stop-tábla, itt balra fordulva az út Csemőbe vezet. Egészen addig kell jönni, míg újabb stop-tábla következik. Itt jobbra (Nagykőrös felé) kanyarodva az út átvezet Csemőn, a főutcán. Végig egyenesen kell jönni, a falu végét jelző tábla után még további 3 km-t. Jobb oldalon széles, nagy nyílt térség látszik, ez már a Szénástelek néven emlegetett környék. Jobb oldalon lesz egy horgásztó. Messziről a tó és az út közötti töltés jól látszik, s a bevezető utat szegélyező fák is. A bevezető utat tábla jelzi. Itt kanyarodj be, de ne menj be a tóhoz, hanem haladj egyenesen tovább, s máris a tanyán vagy.

4-es út Szolnok felől:

Az előzőtől csak annyiban különbözik, hogy Csemőt Cegléd felől célszerű megközelíteni. A táblák átvezetnek Cegléden, azt kell figyelni, hogy Lajosmizse felé haladj, s ne Kecskemét felé. Cegléden, a legtöbb táblán Lajosmizse mellett Csemő is fel van tüntetve. Az út egyenesen vezet Csemő felé. Előbb áthaladsz Csemő Zöldhalom településrészén majd befutsz Csemőre. Itt ne kanyarodj el sehol, gyere egyenesen át a falun, a tábla szerint Nagykőrös irányába. A falu végét jelző tábla után még három km...

Ha a 441-es úton jönnél, akkor kövesd a Csemőt jelző táblát. Az út behoz majd Csemőre, egy stoptáblához, innen fordulj Nagykőrös irányába...

5-ös út, M5 Lajosmizse felől:

Lajosmizse Budapest felőli végén kell lejönni az M5-ről, illetve az 5-ös útról, s Nagykőrös/Csemő irányába kell haladni. (A Gerébi kúria is ezen az úton van.) Az út szinte teljesen egyenesen hoz kb. 10 km-t, aztán derékszögben elkanyarodik jobbra, Nagykőrös irányába. Innen jönni kell egyenesen még kb. 5 km-t. Az első elágazás egy km-rel a derékszögű kanyar után lesz, ahol egyenesen Nagykőrös, balra Csemő és Cegléd van kiírva, de itt ne kanyarodj el, gyere még egyenesen tovább. A második(!), Csemőt és Ceglédet jelző elágazásnál kell elfordulni balra. Innen pontosan egy km-re van a tanyánk. Kiérsz az erdőből és baloldalon látod a horgásztó töltését. Amint a töltés véget ér, ott lesz a tábla is, jelzi, hogy fordulj be balra. A bekötő úton ne menj be a horgásztóhoz, hanem gyere a bevezető úton tovább, egyenesen be a tanyához.

Nagykőrös irányából:

Nagykőrös főterén Lajosmizse felé kell haladni. Az út szinte egyenesen vezet úgy 8 km-t, majd elérsz a Cegléd/Csemő feliratú elágazáshoz. Itt fordulj jobbra. Innen pontosan egy km-t kell jönni. Ekkor kiérsz az erdőből és baloldalon látod a horgásztó töltését. Amint a töltés véget ér, fordulj be balra, de ne menj be a horgásztóhoz, hanem gyere a bevezető úton tovább, egyenesen be a tanyához.