Juniális - 2009.06.13.

Látogatás a tanyán lovaglással, bográcsos ebéddel, játékokkal
Majális - 2008

Gyerekcsivitelés, vidám beszélgetés és a bográcsok alatt pattogó tűz hangja töltötte be a tanyát ezen a hétvégén. Míg nagy csapat vendégünk majálisozott, főzőcskézett, játszott, addig lovasaink, kicsik és nagyok a körkarámban és a pályán dolgoztak, ki lovon, ki a földről.
Thara és csikója - az első séta - 2008.04.06.

Thara és csikócska ma megnézték a külvilágot. Első sétájuk csak egy közeli karámig vezetett. Csikócska számára nagyon félelmetesnek tűnhetett a külvilág, mert még anyja hívogató böbögése is kevés volt, hogy a bokszból hajlandó legyen kilépni, kellett egy kis noszogatás. A karámban aztán felbátorodott, s jól körbevágtázta anyucit. Másfél naposan azért nem kis teljesítmény jó egy órát ugrabugrálni. El is fáradt a rohangálásban, s lepihent aludni a fűben.
Thara újszülött csikója - 2008.04.05.

Thara tizenegy hónap és két hét vemhesség után, hajnalban világra hozta csikóját, egy kis pej színű csődört, egy gyönyörűséget. A csikócska kevesebb, mint egy óra alatt felállt, s élete második órájában már megtalálta a finom tejet adó anyai emlőket. Nyugodt, barátkozó kis lény, aki békésen tűri, hogy simogassuk, tapogassuk. Rója a köröket a mama körül, s néha piciket bakolgat is. Ha elfárad összecsuklik, eldől, s mély álomba zuhan.
2008. újév napja

Az óév kiadós havazással búcsúzott, s mintha csak stafétabotot, átadta az újnak is. Minden vakítóan fehér, lépteink alatt ropog a friss hó. Ha nehezebb is így ellátni az állatokat kárpótol a látvány.
Könnyű ebéd a Tanya csárdában - 2007.08.22

Energiaválság, üzemanyag-árrobbanás, környezetszennyezés, rohanó életmód... Piha! Lovon járva mindez csak messzi mormogás. Városi lét, üzemi konyha, sorban állás a menzán, műkaják... Piha! Lovon járva mindez csak messzi zsongás.

Ezen a napon felkerekedtünk, felnyergeltük kedvenc hátasainkat, egyiikőjüket kedvenc szomszédunk alá tettük, s hármasban nekivágtunk ebédelni.
Lovaglás a nagykőrösi Pálfájához - 2007.08.19

Kiváncsiak voltunk erre a helyre, hisz a nagykőrösi polgárok között nagy népszerűségnek örvend. Évszázados tölgyfa az erdőben, kis ösvények, parkerdő.

A Natura 2000 program keretében a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai a Pálfája erdőtől a tanyánkig terjedő részen, egy kb 12x8 km-es négyszögön belül helyreállítják a korábbi tölgyes-gyepes mozaik alkotta borítást, s a Pálfája körüli parkerdőben tanösvényt alakítanak ki. Felújítják talán azt a jobb sorsra érdemes faépületet is, mely a parkban áll. Reméljük arra is jut majd figyelmük, hogy a Pálfáját körbevevő töredezett kerítést rendbehozzák, netán egy táblát is állítsanak a fához. Majdnem elmentünk ugyanis mellette.
Kirándulás a Tanya csárdába - 2007.08.22.

Energiaválság, üzemanyag-árrobbanás, környezetszennyezés, rohanó életmód... Piha! Lovon járva mindez csak messzi mormogás. Városi lét, üzemi konyha, sorban állás a menzán, műkaják... Piha! Lovon járva mindez csak messzi zsongás.

Ma délelőtt felkerekedtünk, felnyergeltük kedvenc hátasainkat, egyiikőjüket kedvenc szomszédunk alá tettük, s hármasban nekivágtunk ebédelni.
Lovastábori pillanatok

Ezen a nyáron alig volt szünet, gyerek- és felnőtt táborok váltogatták egymást. Úgy érezzük, akik eljöttek, velünk voltak egy-egy hétig élményekkel teli, kipihenten, felfrissülten indulhattak haza. Reméljük minél többüket látjuk viszont jövő nyáron
Tanyaavató

A június 1-2-3 napokra eső hétvégén ügyességi lovasversenyt és tanyamegnyitó bulit rendeztünk szakácsversennyel (és csak nekünk szóló helyi záporesővel :) ) A képeket készítették: Apple, PPeter, HH
Mészáros Gyula kurzus-sorozat 3. alkalom

Április 15-én rendeztük a kurzus-sorozat harmadik foglalkozását Mészáros Gyulával. Három lovas résztvevőnk volt és názőként is többen figyelemmel kisérték a foglalkozást.
Haladó gyermektábor a tavaszi szünetben

Április 5-10 között tartottuk idei első táborunkat, a "Kis indián és a természet" haladó gyermektábort. A tábor legnagyobb eseménye Silverado meglátogatása volt, lóháton.
Lovaglás kettesben

Mikor jártunk így, kettesben, konkrét útiterv nélkül? Idejét sem tudjuk már.

Ezen a szerdán olyan erővel zúdult a tanyára a tavasz, a napsütés, hogy nem bírtuk megállni, nyergeltünk, s indultunk, neki az erdőnek. Útitervünk csak annyi volt, hogy megyünk, míg az út tart.
Csikóbéke

Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük kiléptünk az időből, amikor valami varázslat vesz körül, amikor úgy óvjuk a pillanatot, hogy sose érjen véget. Ilyet élhettem át vasárnap, március 11-én, a kurzus egy ellopott negyedórájában, amikor bementem a csikókarámba fényképezgetni...
Mészáros Gyula kurzus-sorozat 2. alkalom

A március 10-11-i hétvégén rendeztük a kurzus-sorozat második foglalkozását Mészáros Gyulával. A tanfolyamon mindkét napon hatan vettek részt saját lovukkal és ismét sok néző eljött.
HH szülinap 2007.02.17

2007. február 17-én szülinapi bulit és játékos ügyességi lovasversenyt rendeztünk. A tanyagazda ünnepelte születésnapját. Sok jóbarát eljött, s külön meglepetésként Sheriff és Janó lóháton érkeztek Silveradoból. Jót játszottunk, jót ettünk, beszélgettünk. Remek nap volt.
Mészáros Gyula kurzus - 2007. február 11.
Natos képei


Február 11-én vasárnap tanfolyam-sorozatot indítottunk a Sánta Őz Lovastanyán. A kurzusokat Mészáros Gyula vezeti. Az első alkalom 7 lovas és számos néző jelenlétében zajlott. A résztvevők és a nézők egyaránt sokat tanulhattak, s elégedetten távoztak, hogy a következő, márciusi alkalomig az itt tanultakat lovukkal gyakorolhassák. A képeket Natos készítette.
A weblapon található képek továbbközléséhez a készítő írásbeli engedélye szükséges.